Ατύχημα …στα κάψαλα!

Στα κάψαλα μιας άλλης εποχής!

Πριν λίγες δεκαετίες στα κάψαλα του Άη Γιαννιού άναβαν φωτιές σ’ όλες τις γειτονιές του χωριού. Μια απ’ αυτές άναβε και στο λαγκάδι του Ακκλησιδιού. Η Όλγα Τσαγκαρή Κανέλλη, η Παναγιώτα Αποστολή Κουτσουραδή, η Παναγιώτα Μαργαρίτη, η Κατερίνα Παπάζογλου αποτελούσαν τις πρωταγωνίστριες της όλης εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είχε -μια τουλάχιστον χρονιά- την ιδιαιτερότητα στις φωτιές που είχαν ανάψει να παρασκευάζουν λουκουμάδες! Τη χρονιά εκείνη ο Γιώργος Πετράς παρακίνησε τον Γιώργο Δ. Νικέλλη (αείμνηστοι και οι δυο) να πάνε να “πηδήξουν ” στα κάψαλα.

Πρώτος και φουριόζος ο μπαρμπα Γιώργης Νικέλλης πήγε στη φωτιά στην οποία είχαν το τηγάνι και κατά λάθος πάτησε το χερούλι του! Το τηγάνι πετάχτηκε και το καυτό λάδι του έκαψε το πανταλόνι και το πόδι. Τέσσερεις μήνες ταλαιπωρήθηκε για να ιαθεί.

Παρ΄όλα αυτά ο καλόκαρδος και πάντα με το καλαμπούρι και το χαμόγελο μπαρμπα Γιώργης όχι μόνο δεν θύμωσε αλλά σκάρωσε και το παρακάτω ποιηματάκι αναφερόμενος στην Όλγα Κανέλλη, στην οποία το απήγγειλε όποτε τη συναντούσε:

Όλγα εσύ με έκαψες και μ’ έκανες σημάδι και το σημάδι θα χαθεί σαν κατεβώ στον Άδη.

Το πόδι μου που έκαψα, εσύ  ‘σουνα αιτία, όμως εγώ σε συγχωρώ δε σου κρατώ κακία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Κοινωνική ζωή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.