Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Βιβλιοθήκης

sima_vivl_smallΠραγματοποιήθηκε χτες η εκδρομή της Βιβλιοθήκης Βρίσας, δωρεάν προσφορά της σε όσα παιδιά παρακολούθησαν μέχρι τέλους ένα τουλάχιστον απ’ τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο χώρο της για τη σχολική περίοδο που έληξε.

Είκοσι πέντε περίπου παιδιά με τους συνοδούς τους επισκέφτηκαν την Αγία Παρασκευή, τον Μανταμάδο, τη Σκαμιά, τη Σκάλα Σκαμιάς και τον Μόλυβο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπροστά στην προτομή του Μυριβήλη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο λαογραφικό Μουσείο

Κεντρική επιλογή της εκδρομής ήταν η επίσκεψη του λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου γυναικών της Σκαμιάς και ιδιαίτερα της αίθουσας του Στρατή Μυριβήλη. Ένα εξαιρετικό και πολύ ενδιαφέρον Μουσείο το οποίο όμως εξαιτίας της θέσης του και της μορφολογίας του εδάφους δεν περιλαμβάνεται συνήθως -όπως μας είπε ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου- στα προγράμματα των σχολικών εκδρομών.

Πριν την επίσκεψη στο χώρο του Μουσείου απευθύνθηκε μέσα στο λεωφορείο κάλεσμα προς τα παιδιά να παρατηρήσουν προσεκτικά την αίθουσα του Μυριβήλη (χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφικές τους μηχανές για ενίσχυση της μνήμης των) και να αποδώσουν την εικόνα και τα συναισθήματά τους τα μεν παιδιά που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά μέχρι την Ε’ Δημοτικού με μια ζωγραφιά τα δε μεγαλύτερα με ένα κείμενο.

Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν με μια αξιοπρεπή εργασία θα κληρωθούν δυο ψηφιακές κορνίζες (μια σε κάθε κατηγορία).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.