Με όλα τα μέσα προσπαθούν!

Είναι κοινό “μυστικό” ότι η τουριστική κίνηση στο νησί μας και ιδιαίτερα στο πιο ανεπτυγμένο τουριστικά βόρειο τμήμα του είναι πολύ μειωμένη. Το διαπιστώσαμε σήμερα και όλοι όσοι πήραμε μέρος στην εκδρομή που πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη.

Μας έκαναν όμως εντύπωση δυο ενέργειες ενός καταστήματος στη Σκάλα Σκαμιάς και τις αναφέρουμε για να δείξουμε την ευρηματικότητα που πρέπει να διακατέχει τους επιχειρηματίες.

20160625_205349Το κατάστημα διέθετε εμφιαλωμένο νερό σε γιάλινο (φυσικά σφραγισμένο) μπουκάλι με τον εμπορικό τίτλο “στη Μουριά του Μυριβήλη” στην τιμή του ενός € το λίτρο. Η ετικέτα του μπουκαλιού μας πληροφορούσε ότι το νερό προέρχονταν από ιδιόκτητη πηγή στη Σκαμνιά και παρέθετε όλες τα στοιχεία για τις εγκρίσεις καταλληλότητας που είχε.

Επίσης το κατάστημα πρόσφερε ούζο με  την γνωστή εμπορική ονομασία  “ΣΜΥΡΝΙΩ”  αλλά και με τον υπότιτλο “για τη Μουριά του Μυριβήλη”.

Δυο ευρηματικές ιδέες που κάνουν εντύπωση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

9 απαντήσεις στο Με όλα τα μέσα προσπαθούν!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αν δεν ξεσηκωθει το νησι

    0 τουρισμος χαθηκε απο ξενουσ κ ελληνεσ κ απο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ

    .
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

    ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    πες μας τι πίνεις να πιούμε και εμείς!!!!!! μάλλον πολλά ληγμένα και με αυτές τις Ζέστες θα χτυπήσεις φλάντζα!!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    πινω ουζο κ μονο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΤΑ

    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

    ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ….ΤΟ ΠΑΝΩ

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    για εσένα που πίνεις μόνο Ελληνικό ούζο!!!!
    Σήμερα στην Ελλάδα (εσωτερικό και εξαγωγές) τα πρώτα 5 επώνυμα Ούζα (main players) σε πωλήσεις, υπολογίζονται ότι είναι τα εξής : «Ούζο 12», «Ούζο Μυτιλήνης Μini» , «Ούζο Πλωμαρίου – Ισίδωρου Αρβανίτη», «Ούζο Τσάνταλη», «Ούζο Βαρβαγιάννη – Πλωμαρίου».

    Είναι αξιοσημείωτο ότι, από αυτά τα Ούζα μόνο δύο έχουν αμιγώς Ελληνική παραγωγή και διανομή στην Ελλάδα: Τα «Ούζο Τσάνταλη» και «Ούζο Βαρβαγιάννη – Πλωμαρίου». Τα υπόλοιπα είτε παράγονται και διανέμονται («Ούζο12», «Ούζο Mini»), είτε μόνο διανέμονται («Ούζο Πλωμαρίου – Ισίδωρου Αρβανίτη) από εταιρίες που ελέγχονται από ξένους, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δικές μας έρευνες και πληροφορίες.

    Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι, από τα 5 επώνυμα Ούζα τα οποία υπολογίζεται πως πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, τα τρία έχουν σχέση με την «Μυτιλήνη» και το «Πλωμάρι», ενδείξεις οι οποίες αποτελούν «Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις» (Ούζα Mini, Ισίδωρου Αρβανίτη, Βαρβαγιάννη)

    Γενικότερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου σήμερα λειτουργούν 4 ποτοποιεία τα οποία παράγουν «Ούζο Πλωμαρίου»:

    Η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, η οποία από το 1860 παράγει το «Ούζο Βαρβαγιάννη» – το μοναδικό «επώνυμο» Ελληνικό ούζο που προέρχεται 100% εξ αποστάξεως.
    Η Ποτοποιία Ισίδωρου Αρβανίτη, δημιούργημα του Νίκου Καλογιάννη, στον οποίο ανήκε στο παρελθόν και το Ούζο 12 ( Αδελφοί Καλογιάννη Ε.Π.Ε. ). Το Ούζο 12 και ειδικότερα η εταιρεία «Αφοι Καλογιάννη Ε.Π.Ε.» πουλήθηκε πρώτα στην εταιρεία ΜΕΤΑΧΑ και στην συνέχεια από αυτήν στο διεθνή όμιλο I.D.V., από τον οποίο τελικά περιήλθε στην Άμβυξ.
    Η Ποτοποιία Γιαννατσή η οποία λειτουργεί από το 1932 και
    Η Ποτοποιία Πιστιλαδή
    Η ένδειξη «Ούζο Πλωμαρίου» αναγνωρίστηκε σαν μια «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη», (όπως και η ένδειξη «Ούζο Μυτιλήνης» – ΦΕΚ 1283/Β/2004), η οποία αναγράφεται με χαρακτήρες ιδίου μεγέθους και επιφυλάσσεται μόνο για τους Ποτοποιούς οι οποίοι ακολουθούν ολόκληρη την διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης του ούζου στο Πλωμάρι της Λέσβου, χωρίς όμως να αποτελεί αποκλειστική ένδειξη κανενός.

    Η ένδειξη «Εξ αποστάξεως 100%» ή «Από απόσταξη 100%» μπορεί να γράφεται με χαρακτήρες γραμμάτων που είναι μικρότεροι από την εμπορική επωνυμία του Ούζου. Επιφυλάσσεται μόνον στους ποτοποιούς οι οποίοι παράγουν Ούζο, ο αλκοολικός τίτλος του οποίου οφείλεται εξ ολοκλήρου σε προϊόν απόσταξης.

    Κάτι τέτοιο βέβαια είναι σπάνιο και ελάχιστα Ούζα κυκλοφορούν στην αγορά με την ένδειξη «100% απόσταξη», από δε τα επώνυμα μόνο ένα: Το «Ούζο Βαρβαγιάννη – Πλωμαρίου», το μοναδικό Ελληνικό ούζο που συνδυάζει (το κριτήριο ακολουθεί) δύο εκπληκτικά «ανταγωνιστικά» πλεονεκτήματα:

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ

      ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΥΖΟ.

      ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

      ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ.

      ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

      ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ
      Κ ΟΥΖΟ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

      ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ .

      Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ.

      ΕΧΩ ΛΙΦΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ Κ ΦΤΙΑΧΝΩ ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ

      ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕΛΙ ΚΑΝΕΛΑ Κ ΒΟΤΑΝΑ.

      ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΛΕΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

      Κ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕ .

      ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

      ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
      ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ
      ΠΟΛΥΧΝΙΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        ΦΡΕΝΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ;

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΛΑΣΤΙΧΟ. ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.
          ΝΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΩ Η ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ;

          • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

            Μια κουβέντα είπε ο άνθρωπος για το τι πίνει και αμέσως να τον τρολάρετε. Τι είστε εσείς ρε που δεν αφήνετε κανένα να πιεί ότι γουστάρει, να κάνει κέφι ο Χριστιανός!!

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    καλη η πλακα αλλα τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα/

    καλεσ βουτιεσ χωρις ποτο στα ΒΑΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.