Περισσότερες πληροφορίες για τη “σχολή μαθητείας” της SIGER

Η δημοσίευση της παρακάτω φωτογραφίας πριν λίγες μέρες στη σελίδα μας, χωρίς επιπλέον πληροφορίες, δημιούργησε απορίες σε μερικούς αναγνώστες μας. Αναρρωτήθηκαν αν αφορά το χωριό μας, αν δηλαδή οι κοπέλες αλλά και ο χώρος φωτογράφησης είναι της Βρίσας. Ένα ερέθισμα για τη δημιουργία των αποριών είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο κτίριο στο χωριό.

Η Κατερίνα Γραγουδά, στης οποίας το αρχείο ανήκει η φωτογραφία, μας πληροφόρησε ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί με φόντο την παλιά Αγία Μαρίνα. (στον τοίχο της υπάρχουσας αγίας Μαρίνας η εντοιχισμένη πινακίδα μας πληροφορεί ότι χτίστηκε το 1952).

Scan_Pic0030a (2)Τα κορίτσια που εμφανίζονται είναι όλα χωριανά μας όπως η μητέρα της, η μητέρα των Καίτης και Ειρήνης (τώρα Λαζοπούλου) Νικέλλη, του Κωστή Λαμπρινίδη  (μας είπε και άλλα ονόματα που …ξεχάσαμε!) που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1910. Επειδή από τη φωτογραφία φαίνεται η ηλικίας τους να είναι μικρότερη των είκοσι ετών συμπεραίνουμε ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί ίσως λίγο πριν το 1930.

Τέλος οι εικονιζόμενες αποτελούν το ένα τμήμα της “σχολής”, αυτό του κεντήματος, διότι παράλληλα υπήρχε και άλλο τμήμα αυτό του ραψίματος.

Ευχαριστούμε Κατερίνα για τις πληροφορίες διότι η εξακρίβωση των παραπάνω είναι σημαντική για την οικονομική και κοινωνική ιστορία του χωριού μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Κοινωνική ζωή, Οικονομική ζωή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.