Μετρηθήκαμε και είμαστε …πάρα πολλοί!

Στο ερώτημα αν έχει έρθει κόσμος στο χωριό η απάντηση μπορεί να δοθεί κάποιες σημαντικές μέρες στην εκκλησία, όπως η χτεσινή Μεγάλη Παρασκευή.

“Μετρηθήκαμε” λοιπόν χτες και το συμπέρασμα είναι ότι έχουν έρθει πάρα πολλοί! Και μάλιστα πάρα πολλοί νέοι. Η πλειονότητα του εκκλησιάσματος ήταν νέοι και σήμερα το πρωί στο “Ανάστα ο Θεός” που κατά παράδοση κοινωνούν οι περισσότεροι.

Χτες βράδυ με έναν πολύ καλό καιρό – αφού αφενός οι λαμπάδες του όμορφα στολισμένου Επιτάφιου άναβαν σε ολόκληρη τη διαδρομή και αφετέρου μετά την απόλυση στα καφενεία γέμισαν πολλά τραπεζάκια έξω- το χωριό ήταν πολύ όμορφο και η ακολουθία των παθών επίσης. Πολύ όμορφα αποδόθηκαν τα εγκώμια από τη χορωδία των γυναικών, φώτιζαν τους δρόμους τα πολλά παιδιά με τους πυρσούς, ηχητικά στόλισε την περιφορά η μπάντα του χωριού, τη δικιά τους φρεσκάδα προσέδωσαν τα μικρά αγγελάκια και ευωδιές στον αέρα σκόρπισαν τα θυμιάματα ή τα αρώματα που κάποιες νοικοκυρές έκαιγαν ή έρριχναν από το σπίτι τους.

Μια μικρή γεύση  μπορείτε να πάρετε από τις παρακάτω φωτογραφίες που μας έδωσε ο Γιώργος Σάμιος τον οποίο και ευχαριστούμε.

DSC03224 DSC03262 DSC03264 DSC03291

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.