Πρωτοπόρος Βρισαγώτης!!!

Ο Γιάννης Παναγιώτη Διαμαντής, ως νέος αγρότης, προέβει σε μια πρωτοποριακή επένδυση. Πρωτοποριακή όχι μόνο για το χωριό ή την περιοχή μας αλλά για ολόκληρο το νησί αφού το ραβδιστικό μηχάνημα που προμηθεύτηκε είναι το πρώτο που έρχεται στο νησί.

Φέτος το μηχάνημα λειτούργησε δοκιμαστικά και τα αποτελέσματά, όπως μας είπε ο ίδιος, ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Το σύστημα προκαλεί δόνηση είτε στον κορμό του δέντρου (αν η διάμετρός του είναι μέχρι 70 εκατοστά) είτε στα κύρια κλαδιά του. Μπορεί να λειτουργήσει είτε με την “ανάποδη ομπρέλλα” (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) για τη συλλογή του καρπού που πέφτει είτε χωρίς αυτήν, οπότε οι ελιές πέφτουν στα δίχτυα.

Η δόνηση διαρκεί ένα λεπτό και ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης της ελιάς πέφτει ένα ποσοστό από 85 ώς 95%.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται το λιομάζωμα σε Ισπανία και Ιταλία και δειλά δειλά άρχισε να χρησιμοποιείται και στη χώρα μας. Ο Γιάννης τόλμησε να προβεί στην πρωτοποριακή επένδυση αυτή και ελπίζει να δικαιωθεί Του το ευχόμαστε μέσα απ’ την καρδιά μας.

Επειδή δεν έγινε δυνατό να το παρακολουθήσουμε εν δράσει και επειδή τώρα “ξεκουράζεται” σε στεγασμένο χώρο στον Πολιχνίτο δημοσιεύουμε κάποιες φωτογραφίες για να πάρουμε μια ιδέα του περί τίνος πρόκειται.

Scan_Pic0002 Scan_Pic0003Καλές δουλειές!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Πρωτοπόρος Βρισαγώτης!!!

  1. Ο/Η Μιχαλης Γρηγοριου λέει:

    Ξερω ποσο πολυ το εχεις παλεψει. Καλη επιτυχια Γιαννη !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.