Ένας διακεκριμένος χωριανός μας

Ο Θοδωρής Κωλέτης είναι ένας απ’ τους πετυχημένους στον τομέα του χωριανός μας. Γιος του Κώστα (παλιού προέδρου του χωριού μας) και της Ρίκας Πολυχρόνη είχε την τύχη να μπει στο χώρο του φαρμάκου απ’ την “Μινέρβα” (φαρμακοβιομηχανία συμφερόντων Πολυχρόνη) αλλά και τις ικανότητες να επιβιώσει, να διακριθεί και να προβληθεί ως πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων της Ελλάδας.

Ο Θοδωρής χαρακτηρίζονταν από μικρός για τη σεμνότητα και τη μετριοπάθειά του. Αγαπάει το χωριό μας και δεν το ξεχνά. Η βοήθειά του στο Λύκειο Πολιχνίτου ήταν άμεση και αποτελεσματική όταν πριν λίγα χρόνια τη ζητήσαμε.

Το τελευταίο διάστημα το Θοδωρή τον βλέπουμε στα κανάλια όπου εκφράζει την άποψη των ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων σχετικά με το θέμα των φαρμάκων που έχει προκύψει. Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με όσα λέει (δεν έχουμε εξάλου όλοι και τις απαραίτητες γνώσεις για να είμαστε σίγουροι για την αλήθεια) νομίζω ότι χαίρεται όταν βλέπει ένα δικό του άνθρωπο, ένα χωριανό του (και ακόμα περισσότερο ένα μαθητή του) να εκπροσωπεί ένα σημαντικό παραγωγικό τομέα της χώρας μας.

Στη συνέχεια παραθέτω ένα κομάτι από μια τελευταία συνέντευξη του Θοδωρή:

Ο Θεόδωρος Κωλέτης, Πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι το επώνυμο γενόσημο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για την Κοινωνική Ασφάλιση όσο και για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Τα επώνυμα γενόσημα που παράγονται στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλή και ποιοτικά φάρμακα, κυκλοφορούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα εδώ και δεκαετίες και τα εμπιστεύονται εκατομμύρια ασθενείς σε 60 χώρες του κόσμου.

Τα επώνυμα γενόσημα φάρμακα που παράγονται στη χώρα αλλά και τα εργοστάσια παραγωγής ελέγχονται εξονυχιστικά όχι μόνο από τον ΕΟΦ αλλά και από το αμερικανικό FDA και τον ευρωπαϊκό ΕΜΑ.

Η Κοινωνική Ασφάλιση μπορεί να επιτύχει σημαντικές εξοικονομήσεις από την προμήθεια επώνυμων γενοσήμων φαρμάκων. Έπειτα από συνεχείς ανακοστολογήσεις των δύο τελευταίων χρόνων, τα επώνυμα γενόσημα βρίσκονται σήμερα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Για τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, ο κύριος Κωλέτης εκτιμά ότι οδηγεί στο τέλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει αποτύχει διεθνώς, οδηγεί σε σημαντικές στρεβλώσεις και κυρίως συνεπάγεται την αύξηση της δαπάνης σε μέσο ορίζοντα.

Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική επιτείνει την υποκατάσταση. Οι γιατροί προτιμούν να συνταγογραφήσουν ένα επώνυμο προϊόν, προκειμένου να διασφαλίσουν τη θεραπεία του ασθενή, αντί να εμπιστευτούν ένα άγνωστο για αυτούς σκεύασμα δραστικής ουσίας που επιλέχθηκε από τον φαρμακοποιό με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή.A

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ένας διακεκριμένος χωριανός μας

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

    ΑΞΙΟΣ….!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.