Τίμησαν βρισαγώτη εκπαιδευτικό

Τον κ Στέλιο Χαχαδάκη, τον πρώτο Λασαλιανό λαϊκό εκπαιδευτικό που συνταξιοδοτήθηκε από το Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος» στη Σύρο, υπηρετώντας σε αυτό επί 36 ολόκληρα χρόνια χωρίς διακοπή τίμησε ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων του σχολείου κατά τη χθεσινή ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΔΕΛΑΣΑΛ» του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» παρουσία του Fr. Visiteur από τη Γαλλία, της Προέδρου των Λασαλιανών Σχολείων στην Ελλάδα Σταυρούλας Κανελοπούλου, του Αντιδημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Σταύρου Γουσγουνέλη, παλαιού μαθητή του κ. Χαχαδάκη, καθώς και πλήθους φίλων και αποφοίτων του σχολείου.

Απολογισμός πεπραγμένων του 2015

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεονάρδος Ρούσσος προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του 2015, κάνοντας ειδική αναφορά στη συνεργασία του Συλλόγου με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την ημερήσια εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» για τη διεξαγωγή του εβδομαδιαίου σεμιναρίου του Τμήματος Δημοσιογραφίας στη Σύρο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε εκδηλώσεις-σταθμούς της περασμένης χρονιάς, που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος μελέτης των μαθητών Γυμνασίου, που παρά τις πρώτες δυσκολίες, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και συνεχίζεται το ίδιο δυναμικά.

36 χρόνια αδιάκοπης εκπαιδευτικής προσφοράς

e92c2f0589981e8183571826e98263e5Αμέσως μετά, ακολούθησε η τιμητική διάκριση του κ. Χαχαδάκη που για περισσότερο από τρεις δεκαετίες παρέμεινε στην οικογένεια των Λασαλιανών σχολείων και των Φρερ. Τις εμπειρίες τους, αλλά και τα διδάγματα ζωής που έλαβαν, μαθητεύοντας δίπλα στον κ. Χαχαδάκη, μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους παλαιοί μαθητές του σχολείου, κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν σήμερα στο εκπαιδευτικό προσωπικό του. Για τον κ. Χαχαδάκη μίλησαν επίσης ο κ. Πέτρος Μαραγκός, πρώην εκπαιδευτικός, καθώς και ο αδερφός Φραγκίσκος, ο οποίος επικοινώνησε μέσω skype από τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της βράβευσης, προβλήθηκε και ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό από όλη τη θητεία του κ. Χαχαδάκη στο σχολείο του «Αγίου Γεωργίου», το οποίο προκάλεσε έντονη συγκίνηση τόσο στον ίδιο, αλλά και σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να βρεθούν δίπλα του.

Συγκίνηση και υπερηφάνεια

Από την πλευρά του, ο κ. Χαχαδάκης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων του σχολείου για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του για την αθρόα προσέλευση αγαπημένων και οικείων προσώπων του, που φέρνουν στο μυαλό του γλυκές αναμνήσεις. Όπως τόνισε, νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια να βλέπει μπροστά του παλαιούς μαθητές του, που σήμερα είναι αξιόλογα και σοβαρά μέλη της τοπικής κοινωνίας. Με εμφανή τη συναισθηματική του φόρτιση, ο κ. Χαχαδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδερφό, φίλο, καθοδηγητή και συνοδοιπόρο του, τον αείμνηστο Αδερφό Αντώνη Ρούσσο, ο οποίος τον στήριξε τόσο στο εκπαιδευτικό έργο του, όσο και σε θέματα διοικητικά όταν ο ίδιος ανέλαβε τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Μαθήματα ζωής και ελπίδας

Για τα μαθήματα ζωής και ελπίδας που έλαβαν όσοι είχαν τη χαρά να παρευρεθούν στη χθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», μίλησε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Fr. Visiteur από τη Γαλλία. «Απόψε πήραμε ένα καλό μάθημα δέσμευσης, αγάπης και δουλειάς σε αυτή την αποστολή που λέγεται Λασαλιανή και σε αυτό το έργο που επιτελείται στο σχολείο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεται η προσπάθεια ανθρώπων που προσέφεραν και βοήθησαν στην ανάδειξη των Λασαλιανών αξιών.

Δεσμοί αγάπης μεταξύ των μελών της Λασαλιανής οικογένειας

Τη συγκίνησή της εξέφρασε και η πρόεδρος των Λασαλιανών Σχολείων Σταυρούλα Κανελοπούλου, εξηγώντας πως η χθεσινή εκδήλωση της έφερε στο μυαλό μνήμες από την πρόσφατη δική της συνταξιοδότηση τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από 35 χρόνια παρουσίας στο κολέγιο Δελασάλ Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε επίσης ότι η Λασαλιανή οικογένεια αποτελείται από μαθητές, γονείς, αποφοίτους και το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίοι συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς αγάπης τόσο στα σχολεία της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Ιδιωτικού Σχολείου Άγιος Γεώργιος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.