Εξαιρετικός ο “Μπάλος”

Μια εξαιρετική αποκριάτικη εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χτες το βράδυ στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου από τη θεατρική ομάδα του χορευτικού συλλόγου “ο Μπάλος”.  Είδαμε “γιούνια” της παλιάς εποχής όπου ζωντάνεψε η παράδοση, ακούσαμε σάτυρες με “θύματα” βασικά τον Γιωργάκη και τη Μέγκελ και απολαύσαμε σατυρικά σκέτς κοινωνικών φαινομένων των ημερών μας.

Τα χαρακτηριστικά της χτεσινής εκδήλωσης ήταν βασικά τα εξής:

Όλα τα κείμενα ήταν γραμμένα από μέλη του Συλλόγου και διακρίνονταν για την ευρηματικότητά τους.

Τους ρόλους ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο μια πλειάδα ατόμων, πολλά απ’ τα οποία ήταν πρωτοεμφανιζόμενα και απλώνονταν από μαθητές Λυκείου μέχρι συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.

Κάποια κομμάτια ήταν οικογενειακή υπόθεση (σενάριο και πρωταγωνιστές απ’ την ίδια οικογένεια) και σε ένα μάλιστα απολαύσαμε μητέρα, σύζυγο, γιαγιά και γιο να ερμηνεύουν καταπληκτικά τους κύριους ρόλους.

Τρεις μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου (Καβαλίκα Εύα, Πατσατζής Στέφανος και Τσουκαλοχωρίτη Γεωργία) και δυο “πρόσφατοι” απόφοιτοι του (Αδαλής Γιάννης και Αγγελική) έδειξαν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το σχολείο στη δημιουργία φυτωρίου ταλέντων με δεδομένο τις θεατρικές εκδηλώσεις του Λυκείου τα τελευταία χρόνια στις οποίες πρωταγωνιστούσαν.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο (και …επικίνδυνο) να επιχειρήσω να αναφέρω όλους τους πρωταγωνιστές περιορίζομαι να αναφέρω αυτούς που έχουν σχέση με το χωριό μας. Καφαλούκος Στρατής, Πορτογλής Στέλιος, Αλβανού-Προκοπίου Ειρήνη, Νικέλλης Δημήτρης, Πετρέλλης Πέτρος, Πανσεληνάς Στέλιος και Δημήτρης

Μια κακή στιγμή κατά τη γνώμη μου  υπήρξε η επιδεικτική αγνόηση (κατά την παρουσίαση κάποιων επισήμων που παραβρέθηκαν) του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου Περικλή Καρακλά, όταν μάλιστα αναφέρθηκε η παρουσία ιεραρχικά κατώτερου του. Και δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.