Δυο ακόμα τεύχη της εφημερίδας “ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ της Βρίσας”

Το 4ο τεύχος κυκλοφόρησε τους μήνες 12/84 και 1/85. Ξεχωρίζουν ένα κείμενο για το Δαξάρι με την υπογραφή Π.Σ. (Παναγιώτης Σιγιώργης;), μια περιγραφή της γιορτής των Χριστουγέννων στο χωριό απ’ την Ντίνα Γανώση, συνέχεια του διηγήματος του Απόστολου Σγούτσου “η προξενήτρα” και σατυρικά κειμενάκια με την υπογραφή “Κουμπουγιανίτς”

Σημαντικό γεγονός για το χωριό ήταν η δημιουργία σωματείου με το όνομα “Ένωση Εργατοτεχνιτών Κεραμοποιείας” με 25 μέλη. Αντίθετα λύπη προκαλεί ανταπόκριση απ’ το χωριό στην οποία περιγράφεται η άσχημη κατάσταση της παιδικής χαράς την οποία ο Σύλλογος της Αθήνας είχε στήσει μόλις πριν 2 χρόνια! Η εικαστική δραστηριότητα των χωριανών μας αναδεικνύεται μέσα από έκθεση ζωγραφικής στη Μυτιλήνη του Νίκου Π. Αναγνώστου.

Το 8ο τεύχος κυκλοφόρησε τους μήνες 9-10/85 με πληροφορίες και σχολιασμούς για διάφορα θέματα του συλλόγου και του χωριού, καινούια κείμενα για τα Βατερά και το Δαξάρι και μια όμορφη περιγραφή της χρήσης της σφυρίχτρας της μηχανής απ’ την Ντίνα Γανώση.

Στο χωριό είχε ανεγερθεί το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα και η Επιτροπή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων έκανε τον απολογισμό των προσφορών για την ανέγερσή του. Τέλος σχετικά με την οικονομική ζωή του χωριού υπάρχει αναφορά στην για τέταρτη χρονιά λειτουργία της DISCO DIONYSOS του αείμνηστου Λάμπη.

Στα τεύχη της εφημεριδούλας αυτής βλέπουμε ότι ήταν σημαντική η συνεισφορά, στη διαμόρφωση της ύλης της, της Ντίνας Γανώση και του Απόστολου Σγούτσου.

Τα υπόλοιπα 6 τεύχη της εφημερίδας αυτής δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν ούτε στα Γραφεία του Συλλόγου. Είναι πιθανό να υπάρχουν στα σπίτια των πρωτεργατών του Συλλόγου. Μια ματιά στα αρχεία τους από τους συγγενείς τους μπορεί να αποδώσει καρπούς ώστε να συμπληρωθεί το αρχείο του βρισαγώτικου αυτού εντύπου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.