Το τρίτο τεύχος της εφημερίδας «ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ»

Το τρίτο τεύχος του Αντίλαλου με τη μορφή της εφημερίδας εκδόθηκε τον Μάιο του 1984 και αρχικά αναφέρεται στις εκλογές του Συλλόγου που είχαν διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου 1984 με εκλεγέντα πρόεδρο του Συλλόγου τον Γιάννη Νικέλλη.

Ο Σύλλογος σύμφωνα με το κλίμα της εποχής εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδίκαζε την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού κράτους από τον Ντεκτάς και εκδήλωνε την αντίθεσή του στην προοπτική εγκατάστασης πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη.

Ένα κείμενο του Κ. Βάσσου για το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου αναφέρεται και στα έργα που τότε είχε πραγματοποιήσει εκεί ο Κ. Τσέλεκας, ο οποίος αναγορεύτηκε απ’ το Σύλλογο σε επίτιμο Πρόεδρό του. Παράλληλα ο Σύλλογος ανακήρυξε δωρητές του τους Γιώργο Κανέλλο, Ανδρέα Κουγκούλιο, Παναγιώτη Κώστα, Θεολόγο Νικέλλη, Σταύρο Παρασκευά και Παναγιώτη Ψαλτήρα.

Δυο λαογραφικά κείμενα περιλαμβάνονται στις 4 σελίδες του: ένα για τον Παλιόπυργο του Κώστα Τσέλεκα και ένα λαογραφικό διήγημα (Η προξενήτρα) του Απόστολου Σγούτσου.

Απ’ το χωριό δημοσιεύονται σχόλια του Απόστολου Στεργίου για τη στάθμευση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, για την αίθουσα διδασκαλίας των Αγγλικών κ.ά καθώς και μια επιστολή του Αλέξανδρου Αναγνώστου στην οποία αναφέρεται στην πολύ μεγάλη ξηρασία εκείνης της χρονιάς (λαγκάδι δεν έτρεξε, ο ποταμός δεν κατέβηκε) και καταθέτει την αντίθεσή του στο στρώσιμο της παιδικής χαράς με γαρμπίλι το οποίο εγκυμονεί κινδύνους και για τα παιδιά που παίζουν αλλά (το υπερβάλλον που βγαίνει στο δρόμο) και για τους πεζούς.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.