Συλλογική δράση για μίμηση!

Για μια ακόμα χρονιά οι φορείς των ορεινών χωριών του Πλωμαρίου συνεργάζονται και ενεργούν για να βοηθήσουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες τους. Με κοινό έγγραφό τους ενημερώνουν  όλα τα σχολεία του νησιού το τί μπορούν να δουν οι μαθητές σε μια εκπαιδευτική επίσκεψή τους σ’ αυτά. Με τον τρόπο αυτό πρώτα απ’ όλα δηλώνουν ότι υπάρχουν και  αυτά τα χωριά και έτσι προκαλούν το ενδιαφέρον των υποψήφιων επισκεπτών τους. Μπράβο τους!

Προς τους Συλλόγους Διδασκόντων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Ακράσι, το Αμπελικό και το Νεοχώρι Λέσβου είναι τρία από το ορεινά χωριά του πρώην δήμου Πλωμαρίου. Οι Σύλλογοι των χωριών αυτών και ο πατήρ Ευστράτιος (αιδεσιμότατος Αμπελικού) με τις ενέργειες τους έχουν μετατρέψει αυτά τα ορεινά χωριά σε κέντρα εκπαιδευτικής μάθησης και πληροφόρησης.

 Γι΄ αυτό το λόγο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων της Λέσβου να διοργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές και να ξεναγηθούν (μέσα από τα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες μπορείτε να ξεναγηθείτε εικονικά):
1. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  Ακρασίου
2. Μουσείο Ρητίνης, Εκκλησιαστικό και
      Λαογραφικό μουσείο Αμπελικού
3. Μουσείο Ελιάς στο Νεοχώρι (Μπορός)
4. Φάρμα με Ελάφια στο Ακράσι.
5. Μικρός καταρράκτης (στο 2ο χλμ. Αμπελικού – Ακρασίου)
6.Γήπεδο 5χ5 στο Αμπελικό
7. Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά – ηλιακά κάτοπτρα στο Ακράσι
Για την άψογη διεξαγωγή των παραπάνω επισκέψεων και την ξενάγησή σας παρακαλείσθε όπως πριν 5 με 4 ημέρες το λιγότερο επικοινωνήστε τηλεφωνικά και με τους τρεις:
Α. Καρπέλη Περσεφώνη, πρόεδρο Συμβουλίου Ακρασίου (τηλ. 6974203483)
Β. Πατήρ –  Ευστράτιος, αιδεσιμότατος Αμπελικού (τηλ. 6972881341) και
Γ. Λευτέρης Καριτέλλης, κάτοικος Νεοχωρίου (τηλ.  6984166345)
Επίσης σε περίπτωση ολοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής υπάρχουν καφενεία τα οποία προσφέρουν καφέ, φαγητό και οτιδήποτε άλλο θέλετε. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο 5 με 4 ημέρες το λιγότερο να επικοινωνήστε τηλεφωνικά και με τρία καφενεία (για να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές):
— Αθανασίου Μαρία, τηλ 6986664395
— Βενετής Παναγιώτης, τηλ.  6972147743
— Καρπέλης Νίκος,   τηλ. 6974326017
Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί πριν την επίσκεψή σας στους παραπάνω επισκέψιμους χώρους μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας (Γ. Βερβέρης, πρόεδρος Συλλόγου, τηλ. 6977033166).
Αφού σας ευχηθούμε καλή εκπαιδευτική εκδρομή, σας βεβαιώνουμε ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τα τρία ορεινά χωριά μας, γιατί μέσα από τις ξεναγήσεις στους παραπάνω χώρους οι μαθητές σας θα ωφεληθούν μαθησιακά ποικιλοτρόπως.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΚΡΑΣΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.