Βραβεύτηκε η “Άμπελος”

Διαβάζουμε στο ηλεκτρονικό ΕΜΠΡΟΣ:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Εθελοντικών Οργανώσεων καθιέρωσε το ετήσιο βραβείο «Δημήτρης Γιανναρέλλης», το οποίο για πρώτη φορά απονεμήθηκε χθες, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στην Αερολέσχη Μυτιλήνης, το Σωματείο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης η «Άμπελος», και το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου.

Είναι μια έμπρακτη αναγνώριση του τεράστιου έργου (τηρουμένων των αναλογιών) που επιτελεί ο παπά Στρατής και οι συνεργάτες του στο Αμπελικό. Απ’ τη μεριά μας, που πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο έργο τους, δεν έχουμε παρά να τους συγχαρούμε για μια κόμα φορά.

Σημείωση: Προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε καμιά πληροφορία για τη θέσπιση του βραβείου και για το αν το όνομα έχει σχέση με την περιοχή μας (τον αείμνηστο πιθανόν Δημήτρη)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Βραβεύτηκε η “Άμπελος”

  1. Ο/Η Κωστής ΣΤΕΦΑΝΟΥ λέει:

    Ο Ανθυπολοχαγός Πεζικού Δημήτριος Γιανναρέλης γεννήθηκε το 1902 στη Μυτιλήνη της Λέσβου.
    Τον Αύγουστο του 1919 συγκροτήθηκε η Ναυτική Αεροπορική Μοίρα Σμύρνης με έδρα το Καζαμίρ, η οποία και ακολούθησε τις μετακινήσεις του Στρατού Ξηράς. Η Στρατιωτική και Ναυτική Αεροπορία πραγματοποιούσαν αναγνωρίσεις, καταδιώξεις εχθρικών αεροσκαφών, αλλά και βομβαρδισμούς θέσεων και οχυρών του εχθρού.
    Tο 1920, ο Γιανναρέλης κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Αεροπορία ως εθελοντής στρατιώτης, και πήρε πτυχίο οδηγού αεροπόρου.
    Πήρε μέρος στις επιχειρήσεις της Μ. Ασίας υπηρετώντας στη Γ΄ Μοίρα Αεροπλάνων.
    Ακολούθως υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και τον Οκτώβριο 1923, μετατέθηκε στην Α’ Μοίρα αεροπλάνων στην Αθήνα στο Γουδί.
    Φοίτησε στη σχολή της Αεροπορικής Υπηρεσίας Στρατού με εκπαιδευτή το Λοχαγό Δημήτριο Καμπέρο και αποφοίτησε με πολύ καλή βαθμολογική σειρά.

    Σκοτώθηκε στης 7 Σεπτεμβρίου του 1924 στο αεροδρόμιο Τατοΐου κατά την διάρκεια ακροβατικών ελιγμών.

    Περισσότερες πληροφορίες στο:
    http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2014-10-21_o_agnostos_aeroporos_dim__giannarelis

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Κώστα σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Νομίζουμε ότι στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας με το οποίο ανακοινώθηκε η απονομή του βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗΣ” θα έπρεπε να αναφέρονταν τουλάχιστον η ιδιότητα του τιμηθέντα με την καθιέρωσή του. Σε ευχαριστούμε για την πλήρη και άμεση ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.