Το τοπικό συμβούλιο απαντά για το πρόβλημα υδροδότησης στα Βατερά

Από το τοπικό συμβούλιο πήραμε το παρακάτω μήνυμα:

Το τοπικό συμβούλιοΒρίσας κατανοεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βατερών σχετικά με το νερό.Το  πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά έγινε εντονότερο το μήνα Αύγουστο της φετινής σεζόν κάτι το οποίο δυσκόλεψε την άμεση αποκατάσταση του, παρά τις ενέργειες που έγιναν με τη βοήθεια και του υδραυλικού του δήμου της περιοχής μας(έλεγχος δικτύου για διαρροή). Για το λόγο αυτό έχουν
ενημερωθεί άμεσα ο Δήμαρχος Λεσβου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ καθότι από 1-1-2015 το νερό ανήκει στην αρμοδιότητα του και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιχνίτου. Οι λύσεις που προτάθηκαν είναι η κατασκευή δικτύου σύνδεσης της δεξαμενής των Βατερών με τις πηγές Αμπελικού και με τη γεώτρηση που βρίσκεται στην περιοχή “ΚΑΜΑΡΑ”του χωριού μας.Οι προτάσεις μας βρίσκουν σύμφωνους
όλους τους παραπάνω. Ευελπιστούμε στην άμεση εκτέλεση των έργων,ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση. Επίσης κατά την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος 2016 ζητήθηκε και νέα γεώτρηση στα Βατερά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Το τοπικό συμβούλιο απαντά για το πρόβλημα υδροδότησης στα Βατερά

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Η απάντηση του Τ.Σ. αναφέρεται γενικά στο πρόβλημα υδροδότησης των Βατερών και όχι στο έντονο πρόβλημα που- σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι μιας ορισμένης περιοχής.
    Επίσης πριν προκριθεί η λύση της χρησιμοποίησης της γεώτρησης της Καμάρας είναι καλό να μετρηθεί η απόστασή της από τα λύματα του παρακείμενου ποταμού και σε συνδυασμό με την υφή των ενδιάμεσων πετρωμάτων να ζητηθεί η γνώμη ειδικών σχετικά με την ποιότητα του νερού. Φυσικά μας ενδιαφέρει η ποιότητα του νερού όχι τώρα αλλά όταν θα γίνεται η εντατική άντληση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.