Για το νερό που πίνουμε (3)

Τη δική του συμβολή στην προσπάθεια ενημέρωσης για το νερό που πίνουμε καταθέτει σήμερα στη σελίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Καραγεωργίου και τον ευχαριστούμε γι αυτό:

ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Σε συνέχεια του άρθρου που αφορά το νερό ύδρευσης του χωριού μας θα ήθελα να σας ενημερώσω.

Η Βρίσα  και τα Βατερά σήμερα υδρεύονται από δύο γεωτρήσεις, που βρίσκονται, μία στο χωριό και μία στα Βατερά. Επίσης υδρεύεται από το νερό που έρχεται από τα χωριά του Πλωμαρίου μέσω δικτύου που αποτελείται από παλαιές σωλήνες αμιάντου.

Παλαιότερα, ανάμεσα στις δύο γεωτρήσεις, από ότι με πληροφόρησαν,  υπήρχε δίκτυο που τις ένωνε ώστε να μπορεί η μία να υποστηρίζει την άλλη αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, αλλά σήμερα το δίκτυο αυτό έχει κοπεί και οι δύο γεωτρήσεις δεν μπορούν να συνεργαστούν.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε όσον αφορά την ύδρευση τα εξής προβλήματα:

  1. Στις γεωτρήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται έντονη άντληση για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου σε νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι τόσο βλαβών αλλά κυρίως κίνδυνοι μείωσης της ποσότητας και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Αρκεί κανείς να σκεφτεί το τι θα γίνει αν τον Αύγουστο σταματήσει κάποια γεώτρηση να παρέχει νερό στο δίκτυο ύδρευσης. 
  2. Το δίκτυο που μεταφέρει το νερό από τα χωριά του Πλωμαρίου, λόγω πιέσεων και παλαιότητας, συχνά σπάει. Οι σωλήνες του δικτύου αυτού είναι από αμίαντο και έτσι υπάρχει κίνδυνος με τα σπασίματα να έχουμε μόλυνση του νερού ύδρευσης, τόσο από τον αμίαντο όσο και από μικρόβια.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους έχουμε ζητήσει από τη Δημοτική αρχή του κυρίου Βουνάτσου (είναι στο τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε το τοπικό του χωριού μας) τα παρακάτω:

  1. Να γίνονται συχνοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού ύδρευσης και σε αυτούς να περιέχεται και ο έλεγχος για αμίαντο. Από ότι γνωρίζω αυτό πραγματοποιείται και το νερό του χωριού μας είναι κατάλληλο για ύδρευση.
  2. Να γίνει νέα γεώτρηση και οι τρείς γεωτρήσεις (Βατερών, Βρίσας και η νέα γεώτρηση) να μπορούν να ενώνονται μέσω δικτύου ώστε να συνεργάζονται στην ύδρευση του χωριού και της παραλίας.
  3. Να αντικατασταθεί το δίκτυο που φέρνει νερό από τα χωριά του Πλωμαρίου με νέο, ώστε να απαλλαγούμε από τις συχνές βλάβες και τον αμίαντο.

 

Όλοι οι σύλλογοι του χωριού μας, φέτος την άνοιξη, ενημερώθηκαν για τα παραπάνω προβλήματα σε συνάντηση που είχαμε, στο ξενοδοχείο του κυρίου Χαχαδάκη για θέματα του χωριού μας.

Δυστυχώς, παρά τις πιέσεις, μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί  από τη Δημοτική αρχή τίποτα από τα παραπάνω. Το τελευταίο το αφήνω στην κρίση σας.

                                                                            Στρατής Καραγεωργίου

Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για το νερό που πίνουμε (3)

  1. Ο/Η Kωστάκης Κώστας λέει:

    ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΩΝΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΞΕΧΝΑ ΤΟ! ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.