Συνέχεια

"/>

Το “ΕΜΠΡΟΣ” για τα θέματα του χωριού μας

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ δυο ρεπορτάζ που έχουν σχέση με το χωριό μας:

Μπορεί στη δημοτική ενότητα κυρίως της Μυτιλήνης να γίνεται για πρώτη φορά εξαιρετική δουλειά από τη δημοτική αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση των παραλιών, ωστόσο η μεγαλύτερη παραλία της Λέσβου, εκείνη των Βατερών, καθαρίστηκε εθελοντικά! 

 Κι αυτό γιατί από το περασμένο Σάββατο, η τοπική κοινότητα Βρίσας προχώρησε με την οικονομική και ηθική βοήθεια των επαγγελματιών των Βατερών, στον εκτεταμένο καθαρισμό της παραλίας.

Στις προσπάθειες των εθελοντών συνέπραξε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύοντάς τες με ένα μηχάνημα, ενώ μέσα στην εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Κατζανός προτίθεται να στείλει το ειδικό μηχάνημα καθαρισμού των ακτών του δήμου και εργάτες, για το τελευταίο «λίφτινγκ» για να παραδοθεί πανέτοιμη στους χιλιάδες επισκέπτες της.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, δεν έμεινε να περιμένει τον κεντρικό σχεδιασμό του δήμου για τον καθαρισμό των παραλιών και γνωρίζοντας ότι η τουριστική περίοδος δεν μπορεί να… περιμένει σε μία περιοχή όπως τα Βατερά, ανέλαβε δράση.

Και με την οικονομική και ηθική βοήθεια των ίδιων των επαγγελματιών στα Βατερά, που του εξασφάλισαν ένα σημαντικό ποσό, ενίσχυσε την έτσι κι αλλιώς δεδομένη εθελοντική δράση που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο στην παραλία.

Έρχεται και μηχάνημα του δήμου

Μάλιστα στις προσπάθειες της τοπικής κοινότητας και όλων των μελών του συμβουλίου, στάθηκε αρωγός και η Περιφέρεια στέλνοντας ένα δικό της μηχάνημα, ενώ από βδομάδα αναμένεται να συνδράμει και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κατζανός, στέλνοντας στα Βατερά το ειδικό μηχάνημα του δήμου που αποψιλώνει, αλλά και εργάτες για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Βρίσας στο «Ε», το εγχείρημα καθαρισμού φέτος ήταν πιο δύσκολο από ποτέ, καθώς όλη η παραλία είχε γεμίσει με καλάμια από τον παρακείμενο «Αλμυροπόταμο» που υπάρχει κοντά, ενώ χρειάστηκαν και αρκετές παρεμβάσεις και μπροστά από τον χώρο της παραλίας.

Ανοίγει και το Μουσείο της Βρίσας

Εκτός αυτού όμως, στη Βρίσα και κατ’ επέκταση στα Βατερά, περιμένουν πλέον το καλοκαίρι πανέτοιμοι, επαναφέροντας σε λειτουργία και το Παλαιοντολογικό Μουσείο με τα ευρήματα από την περιοχή των Βατερών που υπάρχει στο χωριό. Καθώς με την βοήθεια ξανά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που ενίσχυσε με ένα σεβαστό ποσό το Πανεπιστήμιο Αθηνών που είναι και ο διαχειριστής του Μουσείου, εξασφαλίστηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν για τους μισθούς ενός υπαλλήλου που θα εργαστεί εκεί.

Το Μουσείο ανοίγει λοιπόν την 1η Ιουνίου και θα λειτουργήσει για τους επόμενους τέσσερις μήνες, μέχρι δηλαδή και τέλη Σεπτεμβρίου, με δωρεάν είσοδο σε μαθητές σχολείων και πολίτες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. «Θα θέλαμε όλο το συμβούλιο να ευχαριστήσουμε θερμά την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου και τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη για τη βοήθειά τους.

Ευελπιστούμε και το παλεύουμε σύντομα να διευθετηθεί και το πρόβλημα με τον υπάλληλο που εργαζόταν στο Μουσείο και εδώ και δύο χρόνια έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και μας δημιούργησε προβλήματα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού. Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή από τις 10 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Το “ΕΜΠΡΟΣ” για τα θέματα του χωριού μας

  1. Ο/Η Κώστας Κωστάκης λέει:

    Εδώ. Υπάρχει λάθος. Στο χρόνο διαθεσιμοτητας μου!!δεν είναι 2 χρόνια.. Αλλά 1. Να ξέρουμε τη λέμε Όταν το λέμε!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    το ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΒΟΥΖΑ

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

    Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Κ ΜΑΚΑΚΙΖΕΣΤΑΙ

    ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΔΕΝΟΥΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΦΤΕΙ

    ΣΙΧΑΜΑΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.