Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά…

Ανοίγει -επιτέλους- το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του χωριού μας για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην  επιδότηση με 3.000€ (η αξία 1500 εισιτηρίων) που πρόσφερε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Και τούτο έγινε κατορθωτό επειδή βρέθηκε ένας άνθρωπος να νοιαστεί έμπρακτα για το θέμα, όπως προκύπτει απ’ την ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το Μουσείο ανοίγει τώρα που έκλεισαν ή κλείνουν τα σχολεία- αφού   τα χρήματα είχαν εγκριθεί εδώ και μήνες- και δεν άνοιξε τουλάχιστον το Πάσχα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα σχολεία να το επισκεφτούν;

Δυστυχώς είναι φανερό  ότι δεν είναι  προτεραιότητα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας (όπως αυτό εκπροσωπείται  στον τομέα αυτό σήμερα) η λειτουργία του Μουσείου. Και τούτο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας. Αυτό αποδεικνύεται από την αδράνεια των υπευθύνων του Πανεπιστήμιου και το “τρέξιμο” του τοπικού συμβουλίου για να υλοποιηθεί το άνοιγμα του. Το μέλλον του Μουσείου δεν μπορεί να στηριχτεί σε καλοδεχούμενες μεν αλλά αποσπασματικές ενέργειες χρηματοδότησης από τοπικούς φορείς.

Ας ελπίσουμε ότι η αναμενόμενη επιστροφή του Κώστα Κωστάκη θα λύσει το πρόβλημα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.