Και τα κορίτσια φωτογραφίζονταν!

Πριν λίγες βδομάδες είχαμε αναρτήσει δυο φωτογραφίες που μας είχε δώσει χωριανός μας με μαθητές κάποιων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου στις οποίες πόζαραν μόνο αγόρια με τους δασκάλους τους. Μας είχε δε διευκρινήσει ότι τότε (τα χρόνια τα παλιά!) τα κορίτσια δεν φωτογραφίζονταν!!!

Αυτήν την πληροφορία  είχαν αμφισβητήσει πολλοί και πολλές, μαθητές και μαθήτριες της εποχής εκείνης.

Στην παρακάτω φωτογραφία πάντως εκτός απ’ τους μαθητές εικονίζονται και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου  Βρίσας το 1954. Ευχαριστούμε την Ειρήνη Λαμπρινίδου στην οποία ανήκει η φωτογραφία και το γιο της Παναγιώτη  Λαμπρίδη δια χειρός του οποίου έφθασε σε μας. Με το ντοκουμέντο αυτό αποκαθίσταται η προοδευτικότητα των μαθητριών και των γυναικών γενικότερα του χωριού μας!!!

Untitled-2Σύμφωνα με την Ειρήνη στη φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων και οι:

Δασκαλος: Κώστας Λαμπρινός. Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι: Αγόρια: Δ.Σιγιώργης, Στ.Παρασκευάς, Νικ.Κωστας, Β.Κατσιγίνης, Γ.Χαχαδάκης, Γ.Νικέλλης, Π.Ταξείδης
Κορίτσια: Χ.Καλατζή, Μ.Αιβαλιώτου, Δ.Καρέτα, Ευσ. Παππα, Μ.Κακάμπουρα, Αικ.Γραγουδά, Σ.Γιανέλλη, Ελ.Ταξείδη, Ειρ. Λαμπρινίδου, Χρ. Μπαλλή

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.