Για τον καθαρισμό της παραλίας των Βατερών

Αναγνώστες της σελίδας μας εξέφραζαν την αντίθεσή τους για τις υπερβολές  στον τρόπο με τον οποίο έγινε ο καθαρισμός της παραλίας των Βατερών.

Να σημειώσουμε ότι φέτος ο όγκος των κλαδιών και των καλαμιών πάνω στην αμμουδιά ήταν τεράστιος. Ήταν αδιανόητο -κάτω απ’ τις συγκεκριμένες σημερινές συνθήκες- να καθαριστεί η παραλία μόνο με τα χέρια. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε απ’ το Δήμο και την Περιφέρεια- να σταλούν μηχανήματα και αυτοκίνητα. Κάποιοι ανταποκρίθηκαν και ήρθαν στην παραλία δυο μηχανήματα τα οποία άρχισαν από το δυτικό άκρο της και συγκέντρωσαν τους τεράστιους όγκους των καλαμιών και των κλαδιών. Φυσικά μαζί απομακρύνονταν κι σημαντικές ποσότητες άμμου. Τον καθαρισμό ολοκλήρωσαν με τα χέρια εθελοντές (ή και εργάτες που αμείφθηκαν απ’ το εθελοντικό κουμπαρά).

Οι ενστάσεις των αναγνωστών μας στις οποίες αναφερθήκαμε στην αρχή έχουν να κάνουν με το ότι τα μηχανήματα συνέχισαν τη δράση τους στην αμμουδιά και προς το ανατολικό άκρο του οικισμού, όπου τα κλαδιά ήταν ελάχιστα με αποτέλεσμα να μαζεύουν και να απομακρύνουν άμμο και όχι ξένα σώματα. Η χαρακτηριστική τους έκφραση ήταν “αυτοί κουβαλάνε την άμμο απ’ την παραλία στη Χούλιαρη (στον τόπο συγκέντρωσης των κλαδιών)” 

Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα του καθαρισμού της παραλίας είναι τεράστιο. Κάθε μια ενέργεια που θα αποφασιστεί έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Το έργο που έχει αναλάβει το τοπικό συμβούλιο (και δυστυχώς όχι ο Δήμος) είναι ασύμμετρο με τις δυνατότητες που έχει. Και είναι γενικά αποδεκτό ότι ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ενστάσεις των αναγνωστών μας ας ληφθούν υπόψη για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα πράγματα αλλάζουν!

Πριν λίγα χρόνια αναγνώστες μας κατέκριναν την πρακτική κάποιων επιχειρηματιών να ισοπεδώνουν την άμμο μπροστά στις επιχειρήσεις τους με τη χρήση μηχανημάτων. Σήμερα έχει ισοπεδωθεί ολόκληρη η αμμουδιά και νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος να προτείνει εναλλακτική και ρεαλιστική μέθοδο για τον καθαρισμό της.

Πρόταση: Τα μηχανήματα να χρησιμοποιούνται μόνο στα τμήματα της παραλίας όπου ο όγκος των ξένων υλικών είναι πολύ μεγάλος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

9 απαντήσεις στο Για τον καθαρισμό της παραλίας των Βατερών

  1. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    ΑΜΑΝ ΠΙΑ .
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ .
    ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
    ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ .
    ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΝΑΚΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.
    ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΟΣ.
    ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    • Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

      Ο αναγνώστης που έκανε τα παράπονα για την παραλία γιατί δεν μερίμνησε να να μιλήσει στο Δήμαρχο να έρθει μηχάνημα του Δήμου για να καθαρίσει την παραλία (ο Δήμος από ότι γνωρίζω την παραλία την άφησε στο έλεος του θεού) ενώ πήγε και ζήτησε από το Δήμο μηχάνημα για προσωπικό συμφέρον.Μπράβο στο τοπικό συμβούλιο φέτος τα Βατερά είναι ομορφότερα από άλλη χρονιά.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Καταφεύγοντας στην λίγη λογική που επικαλείσαι θέλω να σου πω ότι τα Βατερά δεν είναι μόνο τα τραπεζοκαθίσματα και οι ομπρέλες. Δεν είναι θεμιτές όλες οι ενέργειες που προωθούν τα παραπάνω και ότι άλλο κάποιοι θεωρούν “ανάπτυξη”. Για κάποιους άλλους Βατερά είναι τα κρινάκια , τα πουλιά ο απίστευτης ομορφιάς χλοοτάπητας της παραλίας την άνοιξη ένα ήσυχο μπάνιο στη θάλασσα χωρίς την υποχρεωτική βία που ασκούν τα ακούσματα -σκουπίδια 24 ώρες το 24ωρο. Γιατί οι δικές σου προτεραιότητες να είναι σπουδαιότερες από τις δικές μου; Δεν το καταλαβαίνω.
      Όσο για την άμμο μπορείς του χρόνου να προτείνεις στον Δήμο να επιτραπεί η αμμοληψία μιας και μπορεί μαζί με την άμμο να πάρουν και τα σκουπίδια. Προφανώς δεν γνωρίζεις την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην παραλία η αλόγιστη αμμοληψία τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως και αυτή για “αναπτυξιακούς” λόγους γινότανε. Χτίζονταν τα σπίτια της μισής Λέσβου

      • Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

        Ανώνυμε εννοείται ότι τα Βατερά δεν είναι μόνο τα τραπεζοκαθίσματα και οι ομπρέλες αλλά πως να περιμένουμε τουρισμό χωρίς και τα παραπάνω. Ένας ξένος που θα έρθει δεν έρχεται για τα κρινάκια και τα λουλουδάκια (εννοείται οτι υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι)έρχεται για να περάσει καλά να κάνει το μπάνιο του σε μια καθαρή παραλία να φάει το φρέσκο του ψάρι να πιει το καφέ-ποτό και να ξεκουραστή σε ένα καλό δωμάτιο και όλα είναι αλυσίδα βλέποντας τα παραπάνω μένει Βατερά.Εννοείται ‘ομως ότι ο πολύ κόσμος έχει και πολλά σκουπίδια γι’αυτό προσπαθούμε όλοι μας για το καλύτερο του τόπου μας.Αν όλα αυτά εσένα δεν σου αρέσουν γιατί σου χαλάνε την ησυχία σου μπορείς να πας και να μείνεις κοντά στο εγκατελημένο ξενοδοχείο και να βλέπεις τα κρινάκια να ακούς τα πουλάκια χωρίς σκουπίδια και χωρίς φασαρία.

        • Ο/Η AVE KAISAR λέει:

          Μάλλον κ. Γιώργο έχετε υπ’ όψη μόνο το φτηνό τουρισμό.
          Δεν έχετε υπ’ όψη τι θα πει γραφικότητα και ιδιαιτερότητα ενός τουριστικού προορισμού. Το ολιγοήμερο ” τσέπωμα” είναι κοντόφθαλμο και χωρίς καμιά προοπτική. Και βέβαια δεν σας ξενίζει εσάς καθόλου η απουσία ποιοτικών αλλά και οποιασδήποτε ποιότητας αλλοδαπών τουριστών. Δείτε το θέμα και αλλιώς, γιατί μ’ αυτή τη νοοτροπία αδικείς τον τόπο σου.

          • Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

            Δεν είμαι του φθηνού τουρισμού και όυτε με αρέσει το ολιγοήμερο τσέπωμα έτσι όπως το λες.Τα Βατερά είναι για όλους για όλες τις ηλικίες και για όλες τις τσέπες.Μηπώς ξεχνάς πως ήταν πριν μερικά χρόνια που είμασταν εμείς και ο κούκος και τώρα που έρχεται κόσμος θέλετε την ησυχίας σας.

  2. Ο/Η Μ.Μαργετα λέει:

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες για τον καθαρισμό της παραλίας των Βατερών από μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου και την Τοπική Κοινότητα Βρίσας .
    ΗΡΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ!

  3. Ο/Η Αθηναίος λέει:

    Τα πουλάκια τσίου τσίου!οι μελισσουλες ββββββ και εμείς πλατσς πλουτς!!αυτά είναι τα βατερα για εμάς έχει και να κάνουμε μόστρα

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τ α ΒΑΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ?????

    ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΟΝΟΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΣ ΝΕΡΟΥ …….. ΚΟΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.