Μπλε κάδοι ανακύκλωσης και στη Βρίσα.

Μετά τα Βατερά είδαμε και στο χωριό να έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι για την ανακύκλωση. Η τοποθέτησή τους είναι μια σημαντική ενέργεια στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας.

 

Τί ρίχνουμε στους μπλε κάδους

*Γυάλινες συσκευασίες

από αλκοολούχα ποτά, νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασί, βαζάκια τροφίμων, κ.α.

*Χάρτινες συσκευασίες

από γάλα, χυμούς, δημητριακά, μπισκότα, απορρυπαντικά, καρτοκιβώτια κ.α.

*Πλαστικές συσκευασίες

από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, γιαούρτι, βούτυρο, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, είδη καθαρισμού, φιλμ περιτυλίγματος, σακούλες κ.α.

*Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες

από μπύρες και αναψυκτικά, κονσέρβες από τόνο, καφέ, γάλα εβαπορέ, τοματοπολτό, ζωοτροφές, λάδι κ.α.

Τι ΔΕΝ  ρίχνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης:

  • Υπολείμματα τροφών
  • Μπαταρίες
  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Οικοδομικά υλικά
  • Τζάμια
  • Υφάσματα
  • Κλαδιά δέντρων
  • Αντικείμενα από ξύλο, δέρμα κλπ

Πως πρέπει να ρίχνουμε τα υλικά

Συγκεκριμένα αφού διαχωρίσουμε τα υλικά συσκευασίας, θα πρέπει να τα αδειάσουμε εντελώς από το περιεχόμενό τους. Συνήθως ξεπλένουμε τις συσκευασίες και κατόπιν τις πάμε για ανακύκλωση.

Επίσης για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, αλλά και για εξοικονόμηση χώρου καλό θα ήταν να διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια. Προσέχουμε να μην πετάμε τα αντικείμενα για ανακύκλωση όλα μαζί σε μια πλαστική σακούλα όπως κάνουμε για τα κοινά σκουπίδια. Παρότι και αυτές ανακυκλώνονται, για να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα ο διαχωρισμός των υλικών στην πορεία της ανακύκλωσης, θα πρέπει να πετάμε «χύμα» τα απορρίμματα.

Προτάσεις

1. Θα είναι χρήσιμο δίπλα στους μπλε κουβάδες να υπάρχουν και πράσινοι για τα κοινά σκουπίδια γιατί αλλιώς είναι πιθανό ο ωχαδερφισμός μας να μας ωθήσει να ρίξουμε κοινά απορρίμματα στους μπλε κάδους.

2. Χρειάζεται με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα της Κοινότητας να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι για την ύπαρξη και τη χρησιμότητα των μπλε κάδων έτσι ώστε να διαχωρίζονται τα ανακυκλώσιμα υλικά από κάθε σπίτι. Και επειδή οι μπλε κάδοι στο χωριό υπάρχουν μόνο στις άκρες του όσοι έχουμε αυτοκίνητα ας παίρνουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους γειτόνους μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στους κάδους ανακύκλωσης.

3. Φυσικά για να αποδώσει το όλο σύστημα θα πρέπει να απομακρύνονται τακτικά τα ανακυκλώσιμα υλικά και να μη δημιουργούνται εικόνες όπως στη φωτογραφία.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλε καδοι ανακυκλωσης τι πεταμε

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Μπλε κάδοι ανακύκλωσης και στη Βρίσα.

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΣΚΑΛΕ, ΕΞΑΙΤΕΤΙΚΗ Η ΑΝΑΦΩΡΑ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.