Με μια ντουμπλεδιά 8 κομμάτια!

Αντιγράφουμε από το φύλλο της 4-2-1938 του “ΤΡΙΒΟΛΟΥ”:

Πληροφορούμεθα εκ Βρισάς ότι ο τέως Πρόεδρος του εκεί κυνηγετικού Συλλόγου κ. Κώστας Λαμπρινός, φονεύσας τυχαίως και διά πρώτην φοράν εις την ζωήν του οχτώ περιστέρια με μια ντουμπλεδιά προ μηνός, εξακολουθεί μέχρι τούδε να πανυγηρίζει το γεγονός, πίνοντας και κερνόντας όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Εννοείται ότι οι πονηροί Βρισαγώτες δεν εννοούν να παρατήσουν να τον ερωτούν πως τα κατάφερε και χτύπησε τόσα πουλιά με μια τουφεκιά, έστω και αν περάσουν χρόνια ολόκληρα. Άλλως τε και να μην τον ερωτούν ο κ. Λαμπρινός θα κερνά δια να διηγείται το κατόρθωμά του αφού έτσι κι αλλιώς θα μείνει μοναδικό στα χρονικά της …ζωής του.

Σε άλλο φύλλο του ο “ΤΡΙΒΟΛΟΣ”  προτείνει στις χώρες που δεν επιθυμούν να έχουν Εβραίους (βρισκόμαστε στα 1939) ότι δεν χρειάζεται να τους διώκουν αλλά αρκεί να καλέσουν Μυτιληνιούς ανταγωνιστές τους στο εμπόριο. Διότι -γράφει- ήρθε επιτροπή Εβραίων στο νησί για να δει τί προοπτικές υπάρχουν  για να αναλάβουν εμπορικές δραστηριότητες εδώ και στο πρώτο κατάστημα που επισκέφτηκε είδε έναν πελάτη να αγοράζει αυγά με τη βοήθεια ενός …χαλκά με τον οποίο δοκίμαζε τα αυγά (αν χωράνε να περάσουν από μέσα του) για να μην του πουλήσει ο μαγαζάτορας μικρά αυγά και ζημιωθεί. Κατόπιν τούτου η επιτροπή των Εβραίων με το ίδιο πλοίο, με το οποίο είχε έρθει,  έφυγε, τινάζοντας ακόμα και τη σκόνη από τα παπούτσια τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.