Το πανηγύρι μας

DSC_0305

Φωτο Νίκου Κόντου

Του αγίου Κωνσταντίνου αύριο και το χωριό μας έχει το πανηγύρι του. Το περίφημο και μεγάλο-κάποτε-  πανηγύρι της Βρίσας που χρόνο με το χρόνο ατονεί.

SKMBT_C45111102510531

Σήμερα τα κοριτσάκια με τα κάνιστρα είναι …γιαγιάδες

SKMBT_C45111111112442

Η ψυχή του κάποτε μεγάλου πανηγυριού, Γιώργος Μανώλας, με τα κορίτσια του χωριού μας που φέρουν τις ταινίες με το “Εν τούτω νίκα”

Άλλοτε οι μικροπωλητές έρχονταν από τις προηγούμενες μέρες για να “καπαρώσουν” μια καλή θέση για τις πραμάτειες τους. Φέτος μέχρι και μετά το μεσημέρι -σήμερα παραμονή- δεν υπήρχε κανένας ! Θυμόμαστε όλοι τον χειροποίητο διάκοσμο με τον οποίο στόλιζε όλους τους κεντρικούς δρόμους του χωριού ο αείμνηστος Γιώργος Μανώλας. Τώρα οι πάνινες έτοιμες σημαιούλες όχι μόνο λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο αλλά και κάτω απ’ το βάρος των …χρόνων τους σπάνε το σπάγγο που τις ενώνει και κρέμονται αξιοθρήνητα κάτω απ’ τον Πλάτανο.

Ας ελπίσουμε όλα να εξελειχθούν καλά και το βράδυ να ζωντανέψει και να μορφήνει το χωριό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Το πανηγύρι μας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΕΛΕΚΑΣ ο γραφων αυτα και βαζοντας αυτες της φωτο μονο δακρυα νοσταλγιας φερνη στης σκεψης των παιδικων μας χρονον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.