Το πανηγύρι

Παρά το τσουχτερό κρύο, που απάλυνε λίγο η λιακάδα, οι χωριανοί τίμησαν και φέτος το πανηγύρι του Αη Γιώργη. Οι ιππείς που συμμετείχαν ήταν λίγοι, το φαγητό (κρέας με μανέστρα) ήταν πολύ και καλομαγειρεμένο, η πλατσέδα εξαιρετική και …ο αγιασώτικος χαλβάς φρέσκος και μαλακός.

DSC_0183

Απ’ τους μικρότερους αλλά ο …φανατικότερος ιππέας, λίγο πριν ξεκινήσει για το ξωκλήσι. Μέρες έκανε προπόνηση ο ίδιος και το άλογό του για τη μεγάλη γι αυτόν σημερινή μέρα. Και του χρόνου Πανσέληνε!

Ο δρόμος είχε στρωθεί και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έτσι τα αυτοκίνητα δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα. Με τη διανομή του φαγητού κάποιοι έφυγαν αλλά οι περισσότεροι έψαξαν να βρουν ένα λιακό και απάνεμο μέρος για να στρωθούν. Μια μεγάλη τραπεζαρία στήθηκε από τον “κεντρικό πυρήνα” του πανηγυριού με ηχεία και “κονσέρβα” μουσική.

Ακούσαμε ότι το κρέας πρόσφεραν -από ένα κεφάλι ο καθένας- ο Μανώλης Καλατζής, ο Αχιλλέας Αποστολής και ο Γιώργος Μπινής. Στο μαγειρείο είδαμε τον Στρατή Προκοπίου, το ζεύγος Γιάννη και Ελένης Κουγκούλιου, τη Μαρία Καλατζή-Τσέλεκα και τον “προεδρεύοντα” σήμερα του Συλλόγου και αντιπρόεδρό του Κώστα Καλπακτσή.

Όλους όσους μόχθησαν για το πανηγύρι τους ευχαριστούμε και μαζί με τους εορτάζοντες Γιώργηδες και Γεωργίες ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απ’ το φακό του Ανδροκλή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Το πανηγύρι

  1. Ο/Η χχ λέει:

    Κυριε Στρατη μια μικρη διορθωση .η πλατσεδα δεν ηταν του Ιππικου Συλλογου αλλα προσφορα 3-4 κυριων !!!!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Ευχαριστώ για την παρέμβασή σας αλλά πουθενά δεν αναφέρω ότι η πλατσέδα ήταν του Συλλόγου. Απλά αναφέρω ότι ήταν εξαιρετική. Και με την ευκαιρία επειδή ακριβώς ήταν εξαιρετική, συγχαρητήρια στις χρυσοχέρες κυρίες για τις οποίες δεν θα ήταν καθόλου κακό να αναφέραμε -αν ξέραμε- τα ονόματά των.
      Αποδεικνύεται ότι είναι τέτοια η δυναμική του πανηγυριού που οι ατομικές πρωτοβουλίες υπερκαλύπτουν τα όποια κενά των φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.