Πάλι για το νεκροταφείο

Στον Πλάτανο ένας χωριανός μας διαμαρτύρονταν σήμερα το απόγευμα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του οστεοφυλακίου. Κάποιοι πηγαίνουν και -συνήθως έναντι αμοιβής- μετακινούν κιβώτια προς τα πίσω και στη θέση τους, στην πρώτη γραμμή(!), τοποθετούν κάποια άλλα. Προειδοποιούσε μάλιστα ότι αν συμβεί αυτό ξανά σε συγγενικό του πρόσωπο ίσως και να χειροδικήσει!

Πριν λίγες μέρες άκουσα ότι δυο άτομα ήλθαν στα χέρια για κάποια σχετική αιτία.

Η σελίδα μας έχει επισημάνει εδώ και καιρό την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εκεί και που αιτία της είναι το ότι όποιος θέλει μπορεί να μπει και να κάνει τις παρεμβάσεις του στο χώρο.  Έχουμε προτείνει την  ανάγκη να αποσυμφορηθεί ο χώρος, να οριστεί ένας υπεύθυνος για το οστεοφυλάκιο και  να εμποδιστεί η είσοδος του οποιουδήποτε στο χώρο των κιβωτίων. Πιστεύουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα ενεργήσει αλλά “το γοργόν και χάριν έχει”  και μάλιστα “το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Πάλι για το νεκροταφείο

  1. Ο/Η αλλος λέει:

    Οι μόνιμα της ” πρώτης γρσμμής” είναι οι γνωστοί σε όλους μας επιδειξιομανείς του χωριού και συνήθως ” κενού” περιοχομένου άτομα. Τους έχουμε ΘΑΥΜΑΣΕΙ και σε άλλες εκδηλώσεις τους. Καιρός να τους μιλήσει κάποιος για το τι σημαίνει πλούσιος και φτωχός στο κόσμο των νεκρών αγαπημένων συγγενών μας, στο κοιμητήριο της Βρίσας.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τα άτομα που άκούσες δάσκαλε ότι ήρθαν στα χ’ερια πρίν κάποιες μέρες ! δε ήρθαν για το ποιος θα βάλει το κασελάκι του στο πρώτο σημείο! αλλά γιατί ο ένας πέταξε το κασελάκι με τα οστά συγγενικού ατόμου του άλλου,στα σκουπίδια! Να ξέρουμε τι λέμε πριν το πούμε!! (έχει γίνει σχετική δίωξη) Νομίζω κατάλαβες ποιος είμαι…

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Παράκληση: Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί. “Το να ξέρουμε τί λέμε πριν το πούμε” ισχύει νομίζω και για σας. Στο κείμενο γράφουμε “για κάποια σχετική αιτία” ακριβώς επειδή δεν είμασταν παρόντες στο επισόδειο. Τη σελίδα μας αφορά η κατάσταση στο νεκροταφείο και όχι οι προσωπικές διαφορές.

  3. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    Μα και πάλι η επισήμανση από μέρους της σελίδας για σωστή φύλαξη-στην οποία και συμφωνώ- είναι σωστή και απαραίτητη, διότι εάν η υπήρχε η κατάλληλη οργάνωση και η πρέπουσα φύλαξη του ιερού χώρου του κοιμητηρίου και γενικότερα του νεκροταφείου ,θα είχε αποφευχθεί και αυτό το δυσάρεστο περιστατικό!!!!!

  4. Ο/Η Παραδειγματισμος λέει:

    Απο οσο ξερω οι μονιμα πρωτοι ειναι αυτοι των οποιων οι προγονοι δωρησαν το κτημα τους για να εχει τι χωριο νεκροταφειο. Δικαιουνται λοιπον θεωρω να ειναι μονιμα πρωτοι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.