Τα “SMS” μιας άλλης εποχής, από το μέτωπο.

Η τεχνολογία τις τελευταίες δεκαετίες έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας. Τόσο όσο δεν άλλαξε στο πέρασμα των δυο προηγούμενων χιλιετιών.

Οι εσωτερικές ανάγκες όμως του ανθρώπου παραμένουν αναλλοίωτες, άσχετα αν ικανοποιούνται με διαφορετικό τρόπο. Μια απ’ αυτές είναι η σύντομη επικοινωνία με ανθρώπους του οικογενειακού ή φιλικού μας περιβάλλοντος. Σήμερα αυτό γίνεται με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Πριν λίγες δεκαετίες γίνονταν με την ταχυδρομική αποστολή μιας κάρτας στο πίσω μέρος της οποίας γράφονταν δυο λόγια.

Ο Κώστας Λέσβιος μας έστειλε δυο τέτοιες κάρτες σταλμένες απ’ το μικρασιατικό μέτωπο.

σάρωση0024

Στάλθηκε το 1921 απ’ το ΕσκήΣεχίρ της Μ. Ασίας Αποστολέας ο ανθυπολοχαγός Ηλίας Κώσσης, ο οποίος ήταν τυχερός που τραμαυτίστηκε λίγο πριν την ολοκληρωτική καταστροφή και σώθηκε. Στο ημερολόγιο του απ’ το μέτωπο υπάρχει πλήθος πληροφοριών απ’ την κατάσταση του μετώπου.

σάρωση0030

Πιθανότατα και αυτή να στάλθηκε από την Μ. Ασία. Δεν αναφέρεται χρονολογία αλλά σκιαγραφεί το πρόβλημα του αποστολέα που είναι η πολυπόθητη απόσπασή του.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Τα “SMS” μιας άλλης εποχής, από το μέτωπο.

  1. Ο/Η ΡΕΝΑ λέει:

    Συγκινητικό για μένα το άρθρο. Παππούς μου ο Ηλίας Κώσσης. Αν έχετε την καλωσύνη μπορείτε να στείλετε στο email μου τη φωτογραφία της κάρτας που τον αφορά για να την έχουμε ενθύμιο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.