“Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν”

Η σοφή κουβέντα του Ιπποκράτη έχει εφαρμογή σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με τις συνεχείς και έντονες βροχές των ημερών ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου από το Ηρώον προς το χωριό μετατράπηκε και πάλι σε χωματόδρομο αφού η άσφαλτος καλύφτηκε από φερτά υλικά που κατεβάζουν τα λαγκάδια από την “Πεφτσανή” και τα “Κατούδια”

DSC_0152Με ευχάριστη  έκπληξη είδαμε το πρωί ένα γκρέιντερ να καθαρίζει το δρόμο . Τόσο άμεση αντίδραση δεν είχαμε συνηθίσει ακόμα και για τα πιο απλά προβλήματα που ανέκυπταν στο χωριό μας. Τόσο το τοπικό συμβούλιο όσο και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της περιοχής αποδεικνύουν ότι έχουν εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Στο “θεραπεύειν” οι ενέργειες ήταν άμεσες. Μπορούμε όμως να εφαρμόσουμε και το “προλαμβάνειν” που είναι “κάλλιον”. Στην άκρη του δρόμου -επί προεδρίας του τοπικού συμβουλίου απ’ τον Γιώργο Μαργαρίτη- δημιουργήθηκε ένας στενός τσιμενταύλακας για να παροχετεύει τα νερά μέχρι το ποτάμι και να μην απλώνονται στο δρόμο. Το αυλάκι αυτό, όπως είναι φυσικό, γεμίζει από τα μπάζα και πρέπει κάθε χρόνο να καθαρίζεται. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβει ποτέ!

(Να σημειωθεί ότι τα χώματα μετατοπίστηκαν από το γκρέιντερ στην άκρη του δρόμου απ’ όπου βέβαια πρέπει να απομακρυνθούν γιατί αλλιώς πάλι θα απλωθούν στον δρόμο.)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.