Απολογισμός της Βιβλιοθήκης για τη χρονιά που φεύγει

sima_vivl_smallΜε τη λήξη μιας χρονιάς συνηθίζεται λίγο-πολύ άτομα και φορείς να κάνουν έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα τους. Έτσι και για τη Βιβλιοθήκη του χωριού μας είναι χρήσιμο να γίνει ένας σύντομος απολογισμός.
Τον απολογισμό αυτόν όμως θα τον κάνουμε αντίστροφα. Δεν θα παρουσιάσουμε το τι έκανε η Βιβλιοθήκη αλλά το τι έκαναν οι χρήστες και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης γι αυτήν.
Έτσι έχουμε και λέμε:
Κατά τη διάρκεια του 2014 προσφέρθηκαν από 49 άτομα και φορείς συνολικά 606 νέοι τίτλοι βιβλίων με αποτέλεσμα στα ράφια της να υπάρχουν περισσότεροι από 3100 τίτλοι βιβλίων. Σε δεκάδες ανέρχονται οι ταινίες (με DVD ή με άλλους τρόπους) οι οποίες έχουν ενισχύσει την ταινιοθήκη της Βιβλιοθήκης.
Επίσης οι χρήστες της Βιβλιοθήκης τη χρονιά αυτή δανείστηκαν 406 βιβλία.
Οι χρηματικές προσφορές από τους φίλους της Βιβλιοθήκης ανήλθαν στο ποσό των 3710€ ενώ σε 6 περιπτώσεις προσφέρθηκαν χρήσιμα υλικά είτε για τη λειτουργία της είτε για την αθλοθέτηση επάθλων.
Σε εκατοντάδες ανέρχονται τα γραμματόσημα που προσφέρθηκαν και σε δεκάδες τα νομίσματα για τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων συλλογών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλεονάσματα και επομένως να μπορεί να γίνει ανταλλαγή με ιδιώτες συλλέκτες της περιοχής μας.
Τέλος αρκετές δεκάδες είναι και τα έγγραφα ή φωτογραφίες με ιστορική αξία τα οποία αρκετοί εμπιστεύθηκαν στο αρχείο της Βιβλιοθήκης για διαφύλαξη και αξιοποίηση.
Όσον αφορά τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης σημειώνουμε ότι στην πρόσκληση για σύγκριση παλιών και σύγχρονων αναγνωστικών ανταποκρίθηκαν 15 παιδιά ενώ στην αντίστοιχη πρόσκληση για καταγραφή των εντυπώσεων απ’ τις καλοκαιρινές διακοπές με κατάθεση φωτογραφιών ανταποκρίθηκαν 19 άτομα με 123 φωτογραφίες (και αρκετές ακόμα μετά τη λήξη της προθεσμίας)
Στην εκδρομή στο Μουσείο του Σιγρίου (για ενημέρωση σχετικά με τους σεισμούς) και στη Μονή Υψηλού συμμετείχαν 53 άτομα απ’ τα οποία 23 παιδιά.
Για το τουρνουά σκακιού της περιόδου 2014-15 οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 100 ενώ τέλος τα κάλαντα στο χώρο της Βιβλιοθήκης έψαλλαν 23 παιδιά.

Η Επιτροπή Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στα παραπάνω και σημειώνει ότι η ύπαρξη και λειτουργία της Βιβλιοθήκης δεν εξαρτάται από πρόσωπα αλλά από τη χρησιμότητά της προς την τοπική κοινωνία και την επακόλουθη ανταπόκριση αυτής.

Χρόνια πολλά και το 2015 να είναι για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μας χουβαρντάδικο σε υγεία και χαρά και τσιγκούνικο σε βάσανα και στεναχώριες.

Σημείωση: Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες οφείλονται στο Σύλλογο της Αθήνας και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του Κώστα Σταυρινό και στον Γιάννη Ε. Μαργαρίτη. Η βοήθειά τους ήταν καθοριστική για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.