Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο του χωριού μας!

Στο βιβλίο του Πάνου Αναγνώστου “Ημερολόγιο Κατοχής” (σελ.69) διαβάζουμε:

“Τούτο το μήνα σαν ΕΠΟΝ, κάναμε ακόμα ένα μεγάλο βήμα. Εκδόσαμε χειρόγραφη εφημεριδούλα. Υπεύθυνος γι αυτή τη δουλειά ανέλαβα εγώ σαν υπεύθυνος τύπου της ΕΠΟΝ. Με το χωρισμό της ΕΠΟΝ σε συνεργεία, τη δουλειά αυτή τα αναλάβει το ‘συνεργείο τύπου’, που το προεδρεύω. Αποφασίσαμε να τη βγάζουμε κάθε βδομάδα. Τα αντίτυπα της που θα φροντίσω να κρατώ, θα είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα σε τούτο δω το τεφτέρι*. Κάπως πιο πλατειά θα καθρεφτίζεται εκεί η ζωή μας. Άλλωστε ολόκληρο σχεδόν το υλικό της θα περνά από το χέρι μου”

Στις υποσημειώσεις της σελίδας υπάρχει παραπομπή για το σημείο που σημειώνουμε με αστερίσκο (στο βιβλίο υπάρχει αρίθμηση) στην οποία αναφέρεται “Τί καλά να ‘χαν σωθεί!”

Και όμως ένα αντίτυπό της (στραπατσαρισμένο βέβαια) έχει σωθεί. Και είναι κρίμα που δεν πρόλαβε ο αείμνηστος δημιουργός της να το μάθει!

Παραθέτουμε παρακάτω τις 4 σελίδες της. Κάθε σελίδα είναι δίστηλη. με κλικ μεγαλώνει για διάβασμα. Αν κάποιος μπορεί να τις επεξεργαστεί ώστε να διαβαστούν ολόκληρες οι σελίδες μπορούμε να του στείλουμε τα αρχικά σκαναρισμένα κείμενα . Το ντοκουμέντο ανήκει στον Δημήτρη Π. Αποστολή

Scan_Pic0120a

σελίδα 1η

Scan_Pic0123a

σελίδα 3η

Scan_Pic0122a

σελίδα 2η

Scan_Pic0121a

σελίδα 4η

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Κοινωνική ζωή, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.