Του αγίου Στυλιανού

Του αγίου Στυλιανού σήμερα και γιορτάζει η  Στέλλα και ο Στέλιος. Το πρωί στο καφενείο της Στέλλας στον Πλάτανο όλοι οι καφέδες ήταν προσφορά του καταστήματος αφού υπάρχουν τρεις εορτάζοντες: η Στέλλα, ο Στέλιος και η μικρή Στελίτσα!

Να είστε γεροί και χαρούμενοι όλοι οι εορτάζοντες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σημείωση: Για τη “Φωνή” που εξέφρασε τη διαφωνία της με το “Αγία Κατερίνα” (νομίζω και πέρσι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί).

Κανένας -τουλάχιστον στο χωριό μας- δε λέει ότι “σήμερα είναι της Αγίας Αικατερίνης” αλλά και κανένας δε λέει ότι “σήμερα είναι του Αγίου Στέλιου”. Κάποιες εκφράσεις έχουν παγιωθεί, έχουν γίνει συνήθεια και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν στην καθημερινή μας έκφραση. Δεν είναι ξενομανία φυσικά! Είναι γέννημα της έκφρασης του λαού μας.

Ούτε ασέβεια είναι. Μακάρι οι ασέβειες μας να ήταν αυτού του είδους!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Του αγίου Στυλιανού

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κατά τό έτος έκείνο θ’ όνοίξη ό Κύριος τίς πύλες τών Ίνδιών πού έκλεισε ό βασιλιάς τών Μακεδόνων Άλέξανδρος. Θά βγοϋν τότε απ’ έκεί οί έβδομηκοντα δύο βασιλείς μέ τόν λαό τους, τά λεγόμενα βδελυρά έθνη, πού είναι πιό σιχαμερά όπό κάθε άηδία καί δυσωδία.

    Αύτά θά διασκορπισθοϋν σ’ ολο τόν κόσμο. Θά τρώνε ζωντανούς τούς άνθρώπους καί θά πίνουν τό αίμα τους. Θά καταβροχθίζουν έπίσης μέ μεγάλπ ηδoνή μύγες, βατράχους, σκυλιά καί κάθε άκαθαρσία. Άλλοίμονο στίς περιοχές, απ’ οπου θά περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, άς μην ύπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω δμως οτι θα ύπάρχουν.

    ‘Εκείνες οί ημερες θα σκοτεινιασουν, σάν νά θρηνούν στόν άέρα για οσα άποτροπιαστικά θό διαπράξουν έκείνα τά σιχαμερά έθνπ. Ό ήλιος θό γίνει σαν αίμα, ένώ n σελnνη κι ολα τό άστρα θά σκοτισθουν, καθώς θα τά βλέπουν έπανω οτή γη νά συναγωνίζωνται στην άκαθαρσία. Αύτοί οί λαοί θό κατασκαψουν τη γη, θά κάνουν όποχωρητηρια τό θυσιαστήριο, καί θά βάλουν τό αγια σκεύη σέ άτιμωτικη χρησι. Τότε οσοι θά κατοικουν οτήν Άσία, άς φύγουν στό νησιά τών Κυκλάδων -Γιατί τό ρυπαρά έθνη δέν θά πάνε.

    Τι διαβασαμε μολις παραπανω; Οτι ο Μεγας Αλεξανδρος κατα την εκστρατεια του στα βαθη της Ασιας εκλεισε μεσα στην γη τα βδελυρα εθνη, τους Γωγ και τους Μαγωγ, σφραγιζοντας πυλες που τα κρατουσαν παγιδευμενα. Δεν ξερουμε βεβαια αν ο Αλεξανδρος ειχε αυτο σαν σκοπο ή απλα προεκυψε στην πορεια. Σημασια εχει οτι διαβαζουμε οτι αυτο εγινε και σιγουρα δεν ειναι τυχαιο γεγονος. Ας παρουμε τα πραγματα με την σειρα για να καταλαβουμε ολοι μας…

    Τι μας λεει η αποκαλυψη για τις πυλες;

    Καθώς λοιπόν θα οδεύει ο κόσμος προς το τέλος του θα ανοίξει ο Θεός (δια Αγγέλου Του) τις “ΠΥΛΕΣ”. Στην αποκάλυψη του Ιωάννου, κεφ κ’ στιχ. 9. λέει “και ανέβησαν επί το πλάτος της γης”. Ανεβαίνει κάπου, κάποιος που είναι κάτω. Άρα η γη “Γωγ και Μαγώγ” (Αποκ. Ιωάνν. κ 8) βρίσκεται υπόγεια.

    Στην Αποκάλυψη (Αποκ. Ιωάνν. θ 1-2-3) λέει “και εδόθη αυτώ η κλεις του φρέατος της αβύσσου και ήνοιξε το φρέαρ της αβύσσου και ανέβη καπνός εκ του φρέατος ως καπνός καμίνου καιομένης και εσκοτίσθη ο ήλιος και ο αήρ εκ του καπνού του φρέατος. Και εκ του καπνού εξήλθον ακρίδες εις την γην και εδόθη αυταίς εξουσία ως έχουσιν εξουσίαν οι σκορπιοί της γης”.

    Βλέπουμε ότι ανοίγει το φρέαρ της αβύσσου και από τα έγκατα της γης βγαίνουν περίεργα όντα για να βασανίζουν τους αμαρτωλούς. (Αποκ. θ 7). “Και η φοβερά μορφή των δαιμονικών και κακοποιών αυτών όντων και ο τρομερός και πνευματικός οπλισμός των είναι όχι μόνον τρομακτικά και επιβλητικά αλλά και δελεαστικά”, Μας μιλά επομένως η Αποκάλυψη για περίεργα όντα, που εκτός από την τερατόμορφη όψη τους έχουν και “πνευματικό οπλισμό”, δηλαδή έχουν τη δυνατότητα δια της σκέψης και μόνο να ενεργούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.