Το γεωθερμικό πεδίο Πολιχνίτου

Σχετικά με την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Πολιχνίτου ερωτά το δήμαρχο Λέσβου η δημοτική παράταξη “ο άλλος δρόμος”.

Μετα ξύ άλλων αναφέρει:

Το γεωθερμικό πεδίο Πολυχνίτου και η αξιοποίηση του.

Σε περιοδους οικονομικής κρισης, όπου η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας
ειναι αναγκη επιτακτική, αλλά και η οικονομικη αξιοποιηση της δημοτικής περιουσιας που θα μπορουσε να γινει προς όφελος των πολιτων και ιδιαιτερα των πιο αδυναμων οικονομικά, απαιτουν αντίστοιχα ζητήματα να προταθουν στην ιεραρχιση των στοχων της δημοτικής αρχής.

Το γεωθερμικό πεδιο του Πολιχνίτου και η αξιοποιηση του ειναι ενα τετοιο  σημαντικό θέμα, και για το οποίο αποστείλαμε γραπτό ερώτημα προς τον Δήμαρχο.
Εχουν, κατα καιρούς, γίνει προσπάθειες αξιοποιησης του, με διαφορους τροπους, που όμως έχουν,για διαφορους λόγους, ναυαγησει.

α)η δημοτική εταιρεια θερμοκηπίων. Αφου για μερικά ετη λειτουργούσε ικανοποιητικά,μια χρονια που το συστημα θερμανσης επαθε βλαβη,έπεσε εξω και απο τότε επαυσε τη λειτουργια της. Οι αποφασεις της επομενης δημοτικής αρχης να επαναλειτουργησει για βιολογικες καλλιεργιες, εμειναν στα χαρτιά.

β)Το πιλοτικό προγραμμα ΘΕΡΜΟΠΟΛΙΣ,πολλων χιλιαδων ευρώ,που θα θερμαινε τα δημοσια κτίρια, κατ αρχας και κατοπιν θα επεκτεινονταν σε περιπου 250 – 300 άλλα κτίρια ενω τελειωσε (Σεπτεμβριο 2009) και λειτουργησε για λιγο,αφ ένος καταγγελθηκε απο ιδιωτες που εχουν θερμοκηπια κοντα στις εγκαταστασεις, αφ΄ετερου  η βλάβη που παρουσιασε μετα απο λιγο και η αντλια ανεστηλαν τη λειτουργια του. Από τοτε μένει το θέμα αυτό στα αζητητα.
γ)Τα ιαματικά λουτρα τα διαχειριζοταν μια ανωνυμη εταιρεια λαϊκής βασης,στην οποια συμμετειχε ο δημος κατα 40%. Βρισκεται υπο εκκαθάριση πολλα χρόνια τώρα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Το γεωθερμικό πεδίο Πολιχνίτου

  1. Ο/Η ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ λέει:

    ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

    • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΑΘΗ.

      ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ.

      ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

  2. Ο/Η ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ λέει:

    ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ-ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ- ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ-

    ΡΕΥΜΑ -ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ …ΜΠΟΜΠΟ-ΛΗΣΤΑΝ ???
    ΜΑΚΑΡΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.